Aspergesoep stap 3

Zo maak je het klaar

Schil de asperges 2x rond en snijd circa 2-3 cm van de onderkant van de asperges. Breng een pan met het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes samen met de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Laat dit 20-25 minuten op een laag vuur trekken. Zeef de bouillon zodat je een mooie heldere bouillon overhoudt. Ondertussen snijd je de geschilde asperges in (schuine) stukken van ongeveer 1 cm en blancheer deze stukken 2 minuten in een aparte pan met warm water. De blancheertijd is afhankelijk van de dikte van de asperges; de stukjes moeten beetgaar zijn. Voeg de geblancheerde stukjes asperge toe aan de aspergebouillon en garneer de soep met de kervel.

Dit heb je nodig

10 witte asperges
1½ l water
2 groentebouillonblokjes
Peper naar smaak
Verse of gedroogde kervel

Share:

Geef een reactie