Marieke; mijn afslank verhaal!

Mijn naam is Marieke van der Meer, 37 jaar en woonachtig in Leeuwarden. Na de HAVO besloot ik al snel de schoolbanken te verruilen voor het werkleven. In totaal heb ik 13 jaar bij verschillende grote organisaties gewerkt en merkte ik dat ik het klantcontact het leukste vond; mensen helpen. Nadat ik zoveel was afgevallen met het Cambridge Weight Plan, bleef in mijn hoofd rondspoken dat ik veel meer mensen datzelfde vrije gevoel wilde geven. Ik heb me aangemeld als consulent. Nadat ik door de procedure was gekomen en de opleiding had gevolgd, mocht ik in september 2011 mijn eerste klant ontvangen. 
Nu dik 5 jaar later heb ik bijna 1500 mensen in mijn praktijk mogen verwelkomen en heb ik al vele levens zien veranderen.

Per 1 januari 2012 heb ik de spannende, maar beste stap in mijn leven genomen, door ontslag te nemen bij ING. Ik wilde me volledig focussen op mijn klanten en mijn groeiende praktijk. Door mijn enthousiasme , interesse en medeleven, maar ook door mijn eigen ervaring met overgewicht, heb ik al vele mensen kunnen helpen om dat fijne gevoel (terug) te krijgen. En ik hoop dat er nog vele zullen volgen. Om mijn klanten nog meer informatie te kunnen geven over voeding, heb ik inmiddels mijn opleiding tot voedingsconsulent met goed gevolg afgerond.

Het is juni 2010, 3 maanden na de bevalling van mijn jongste zoontje en de maat is vol. Ik was altijd al stevig, maar na 2 zwangerschappen in 2 jaar was ik toch wel extreem aangekomen. Ik voelde me op dat moment echt een ‘big mama’, geen mooie vrouw, geen leuke medewerkster en niet interessant voor vrienden.

Een vriendin vertelde me over het Cambridge dieet en aangezien ik een ‘alles of niets’ type ben, leek het me wel wat. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Hij vroeg wat mijn streefgewicht was, toen ik dat vertelde en er toch wel erg veel af bleek te moeten, schrok ik toch wel heel erg. Ik dacht dat dat ook helemaal geen realistisch doel was. Maar ik ben begonnen, heb doorgezet, moeilijke momenten gehad, maar ben me vooral heel bewust geworden van mijn eetpatroon. Begin december ben ik begonnen met de af-en opbouw en was ik op mijn streefgewicht. Inmiddels zijn we 7 jaar verder en zit ik nog steeds rond hetzelfde gewicht. Ook bij mij gaat dit met vallen en opstaan, maar voor mij staat één ding vast; ik wil nooit meer terug naar het oude gewicht!

Nu ik het kwijt ben, voel ik me energieker, zelfverzekerder en ben gek op kleding kopen! Mijn grootste angsten, niet achter mijn zoontjes aan kunnen rennen en vast komen te zitten in een achtbaan, zijn gelukkig verleden tijd!

Werken wij samen aan jouw succes verhaal?

Share: