Onwards Leefstijlcheck

Hoe je leeft, bepaal je zelf
Wil jij bewuster leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan de Onwards Leefstijl Check.

De leefstijlcheck bestaat uit:

  1. Online vragenlijst
  2. fysieke check-up
  3. Leefstijlgesprek

De vragenlijst richt zich op je fysieke, mentale, emotionele gezondheid alsook je sociale omgeving. De fysieke check-up geeft inzicht in je BMI, middelomtrek, bloeddruk, cholesterol en je glucose. Tijdens het leefstijlgesprek ga je samen met mij als Onwards coach in gesprek over jouw check en waar je eventueel aan kan werken.

​De kosten voor deze check zijn € 25,- 

​Vul voor informatie en opgave het contactformulier in.

BMI

De BMI is een formulevoor het berekenen van een gezond gewicht (Gewicht/ lengte2). Een gezond gewicht zorgt voor een lagere kans op hart en vaatziekten en diabetes.

Glucose

Glucose hebben we nodig als brandstof. Een te hoog glucose gehalte kan duiden op problemen met de aan- maak van insuline. Dit stofje is nodig om het lichaam de kans te geven om glucose te kunnen opnemen in de spieren en organen.

Cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof in het bloed wat nodig is om cellen te herstellen en om vitamines te maken. Teveel cholesterol kan de slagaderen dicht laten slibben.

Vetpercentage

Een gezond vetpercentage is nodig voor het aanmaken van vitamines en helpt het immuunsysteem. Vooral het viscerale vet (rondom de buik) is schadelijk voor de gezondheid.

Bloeddruk

Een ideale bloeddruk is rond de 120/80. Een hoge bloeddruk kan de slag- aderen beschadigen en kan op de lange termijn leiden tot hart en vaatziekten.

Middelomtrek

De middelomtrek zegt iets over de hoeveelheid vet in de buikholte. Teveel vet rondom de organen verhoogd de risico’s op hart en vaatziekten.

Share: