ASPERGESOEP STAP 3

ZO MAAK JE HET KLAAR

Schil de asperges 2x rond en snijd circa 2-3 cm van de onderkant van de asperges. Breng een pan met het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes samen met de schillen en de onderkantjes van de asperges toe. Laat dit 20-25 minuten op een laag vuur trekken. Zeef de bouillon zodat je een mooie heldere bouillon overhoudt. Ondertussen snijd je de geschilde asperges in (schuine) stukken van ongeveer 1 cm en blancheer deze stukken 2 minuten in een aparte pan met warm water. De blancheertijd is afhankelijk van de dikte van de asperges; de stukjes moeten beetgaar zijn. Voeg de geblancheerde stukjes asperge toe aan de aspergebouillon en garneer de soep met de kervel.

DIT HEB JE NODIG

10 witte asperges 
1½ l water 
2 groentebouillonblokjes 
Peper naar smaak 
Verse of gedroogde kervel

GEBAKKEN BIEFSTUK MET ROERBAKGROENTE STAP 3

Dit heb je nodig

  • 125 g biefstuk
  • 200 g gesneden groene paprika, peultjes, rode ui en taugé
  • peper
  • 1 teen geperste knoflook
  • scheutje olie


Zo maak je het klaar

Verwarm de olie in de pan samen met de knoflook. 
Kruid de biefstuk met peper en bak deze medium/rare. 
Haal de biefstuk uit de pan en wikkel hem in aluminiumfolie (zodat deze niet afkoelt). 
Bak in dezelfde pan de groenten beetgaar. 
Je begint met de paprika, de ui, dan de peultjes en op het laatst de taugé. 
Zodra de groenten gaar zijn, snij je de biefstuk in plakjes en voeg deze toe aan de warme groenten in de pan.